בואו נודה בעובדה שגידול ילדים הוא דבר מאתגר, מתסכל ולעיתים קרובות אף מתיש. הבעיה היא שילדים לא מגיעים עם ספר הדרכה... אם אין לנו, ההורים, שיטה חינוכית שהוכיחה את עצמה, התוצאות עם ילדינו עשויות להיות מקריות ושרירותיות, שלא לדבר על מלחיצות ומתסכלות.
עד כאן החדשות הרעות. החדשות הטובות הן, שלמרות האתגרים, הורים שפתוחים לנסות דרכים חדשות ולגלות מה עובד בהורות ומה לא, בסופו של דבר, מצליחים לגדל את ילדיהם בהנאה ובביטחון ללא צעקות וללא אבוד עשתונות.
אז מה, אם כן, ההבדל בין הורים שנאבקים יום אחרי יום לבין אלה שמגדלים את ילדיהם בנינוחות - ואף יותר מכך - איך גם אנחנו יכולים להפוך להורים מהסוג השלו והבוטח -
הדרכה מאנשי מקצוע מתחום החינוך או הטיפול יכולה לעזור להורים, שמרגישים מותשים מהמאבקים, לגדל את ילדיהם בהנאה ובנינוחות. בעבר היה נהוג לתת להורים עצות שהיו קשורות לדברים שצריך לעשות בחוץ. לדוגמא מה כדאי להם לעשות כשהילד שלהם עונה להם בחוצפה או עושה מעשה קונדס. אבל כיום ברור לנו, שכדי להפוך להורה שמרגיש טוב עם ההורות שלו, צריכה להיעשות גם עבודה פנימית. במילים אחרות: מה שקורה במשפחה שלנו הוא השתקפות של מה שקורה בעולמנו הפנימי. לעיתים בחוץ אנחנו עושים את הדברים הנכונים בזמן שבפנים, מבלי להיות מודעים לכך, אנחנו מתוחים וחרדים. ילדים הם מהירי תפיסה והם גם רגישים אלינו, ההורים, והם מיד קולטים את רגשותינו. מכאן, שחשוב שנאמין במה שאנחנו עושים ואומרים.
הרגשה טובה בהורות ומימוש היכולות שקיימות בנו כהורים, מצריכה מאיתנו הסתכלות פנימה לערכים, כדי שניתן יהיה להעבירם לילדינו. רצוי גם שנברר לעצמנו את כללי המשמעת החשובים לנו, כמו גם את המטרות שלנו בהורות: לגדל ילדים שטוב להם, בטוחים ומאוזנים בחייהם הבוגרים. הסתכלות פנימה לא באה, כמובן, על חשבון שימוש בטכניקות פראקטיות, שניתן ליישמן בהצלחה. קיימות בשוק סדנאות רבות להורים שיכולות לעזור להורים לבחון הן את הפן הפנימי והן את החיצוני בגידול הילדים. הצעד הראשון להחליט שהזמן לא עושה את שלו לבד מבלי שנשתמש בו לעשות דברים. הצעד השני - להחליט עד כמה חשוב לנו להיות משמעותיים בגידול ילדינו. הצעד הבא הוא כבר קל - התפתחות שלנו כהורים וכבני אדם.